Vanliga frågor

Här hittar ni svar på vanligt förekommande frågor. Om ni inte hittar det svar ni söker så ber vi er att kontakta oss istället.

Vad kostar det att skrota min bil?

Vi tar inte ut någon avgift för att skrota fordon som omfattas av producentansvar.
Läs mer om skrotningsavgift

Vad får jag för min skrotbil?

Från och med den 1 juni 2007 betalas ingen skrotningspremie ut för skrotning av fordon. Det är dock kostnadsfritt att lämna in fordon med producentansvar till oss på Bilskrotarna.
Eventuellt tillgodohavande av fordonsskatt och försäkringspremie återbetalas efter skrotning till registrerad fordonsägare från Transportstyrelsen respektive aktuellt försäkringsbolag.

Var kan jag lämna in min bil för skrotning?

Du kan kostnadsfritt lämna in ditt fordon med producentansvar till något av våra mottagningsställen. Om någon annan person lämnar in skrotbilen åt dig krävs en fullmakt.
Det är viktigt att du tar med dig det senast utfärdade registreringsbeviset del 2 och legitimation när du lämnar in din skrotbil.
Om du saknar det senast utfärdade registreringsbevis del 2 måste du beställa ett nytt. Det gör du på Transportstyrelsens webbplats eller på telefon 0771-25 25 25.
Endast i ett fåtal fall har det inte utfärdats något registreringsbevis del 2. Kontakta vår kundtjänst om du är osäker.

Kan ni hämta min bil och hur mycket kostar det?

Ja, gratis hämtning av skrotbil i Stockholms kommun.
Läs mer om hämtning av skrotbil

Behöver jag vara på plats när ni hämtar min skrotbil?

Nej, är bilen är åtkomlig när den ska hämtas så behöver du inte vara på plats. Om bilen däremot står i garage etc så behöver du vara på plats, men då kontaktar vi dig för att boka en tid för hämtning.

Kan jag köpa bildelar av er?

Nej. Vi bedriver ingen försäljning av nya eller begagnade reservdelar.

Hur vet jag att min bil verkligen blir skrotad och inte hamnar ute på gatan istället?

Bilskrotarna är en av Sveriges största bilskrotar och skrotar årligen omkring 6000 bilar på uppdrag av privatpersoner, myndigheter och andra uppdragsgivare. Det garanterar en säker hantering av din bil och att den blir korrekt rapporterad som skrotad till Transportstyrelsen.