Skrota bilen?

Bilskrotarna i Stockholm– ditt självklara val när du ska skrota din bil

Finns du i Stockholm med omnejd? Behöver du skrota din bil? Vi finns här för att hjälpa dig med det! Vi har lång och gedigen erfarenhet inom branschen vilket gör oss till ditt självklara val när det gäller allt som har med bilskrot att göra.

Vi skrotar varje år cirka 6000 bilar och garanterar dig att din bil kommer att skrotas i enlighet med rådande lagar och regler. Självklart månar vi – precis som våra kunder – om miljön och alla bilar hos oss skrotas på ett miljöriktigt sätt.

När det är dags att skrota din bil hos oss har du två valmöjligheter. Antingen kan du själv lämna in bilen till någon av våra mottagningsanläggningar eller så kan du be oss att hämta din bil. Att beställa hämtning är praktiskt och enkelt och vi hämtar ditt fordon inom fem arbetsdagar. Den här tjänsten innebär att du dessutom kan följa din hämtorder på webben, via sms eller e-post.

Vi är verksamma i hela Storstockholm.

Bilskrotarna AB är auktoriserade av Bilproducenterna och är sedan 2006 godkänd medlem i Bilretur (bilproducenternas mottagningssystem för skrotbilar).

När du lämnar in ditt fordon till oss så vet du att den blir korrekt omhändertagen för avregistrering och miljöriktig skrotning. Vår erfarenhet är din trygghet!

Lämna in din bil för skrotning

Du kan kostnadsfritt lämna in ditt fordon med producentansvar till något av våra mottagningsställen. Om någon annan lämnar in din skrotbil,  krävs en fullmakt.

Visa motagningsställen

Registreringsbevis & legitimation

Det är viktigt att du tar med dig det senast utfärdade registreringsbeviset del 2 och legitimation när du lämnar in din skrotbil.

Om du saknar det senast utfärdade registreringsbevis del 2 måste du beställa ett nytt. Det gör du på Transportstyrelsens webbplats eller på telefon 0771-25 25 25.

Endast i ett fåtal fall har det inte utfärdats något registreringsbevis del 2. Kontakta vår kundtjänst om du är osäker.

Läs om registreringsbevis på Transportstyrelsens webbplats

Kontakta oss om du har några funderingar eller frågor kring skrotningen av din bil.

Vi kan hämta din skrotbil

Vi kan hämta din skrotbil med vår egen kranbil och transportera den till vår anläggning för skrotning.

  • Vi hämtar din bil inom 5 arbetsdagar.
  • Vi har egna bärgare med kapacitet på upp till 6-7 bilar åt gången.
  • Vi använder ett eget datasystemför att hantera din hämtorder.
  • Du kan följa din hämtorderpå vår webbplats och via sms och e-post.

Vad kostar det?

Inget! För hämtning av registrerad personbil inom Storstockholm.

Beställ gratis hämtning

Övriga fordon

För ej registrerade och direktimporterade bilar samt andra fordon som husvagnar, släpvagnar och tyngre fordon tar vi ibland ut en högre kostnad. Kontakta oss för mer information.

Skrotningspremie

Från och med den 1 juni 2007 betalas ingen skrotningspremie ut för skrotning av fordon. Det är dock kostnadsfritt att lämna in fordon med producentansvar till oss på Bilskrotarna.

Skrotningsavgift

Vi tar inte ut någon avgift för att skrota fordon som har producentansvar. Om fordonet innehåller avfall eller saknar vitala delar kan vi ta ut en avgift. Har ni ett fordon som inte omfattas av producentansvar, saknar vitala delar eller har avfall med som inte kommer från bilar så ber vi er att kontakta oss för prisuppgift.

Fordon med producentansvar

Producentansvar innebär att en producent (yrkesmässig tillverkare och yrkesmässig importör, till exempel en generalagent) ansvarar för att ombesörja att ett fordon skrotas på ett regelmässigt, korrekt sätt. Fordonsägaren har rätt att kostnadsfritt lämna in sitt fordon till skrotning. Producenterna står för kostnaderna att skrota och återvinna fordonet.

Fordonsmärken med producentansvar

De flesta fordonsproducenterna har idag producentansvar. Branschorganisationen BIL Sweden tillhandahåller information om vilka fordonsproducenter som omfattas av producentansvar.

Läs om fordonsproducenterna på BIL Swedens webbplats

Vilka fordon omfattas inte av producentansvar?

Fordon som inte omfattas av producentansvar är till exempel husvagnar, släpvagnar och tunga lastbilar.

Kontakta oss om du är osäker på om ditt fordon omfattas av producentansvar.

Vad händer med mitt fordon?

Vad händer egentligen med ditt fordonet efter du har lämnat in det för skrotning?